Reacties op een artikel

Reacties zonder onderbouwing

Daar kunnen wel 45 rijtjes huizen gebouwd worden’

Belachelijk, maar 10 huisjes en er is woningnood’

Ja, zo wil ik ook wel wonen’

Het zijn wat reacties op een artikel dat vtwonen online plaatste. Een klinkende kop en een drone foto van het terrein LiberTerra was vooral zichtbaar. Het artikel ging over de droom die werkelijkheid werd voor een van de bewoners.

Alle positieve enthousiaste gun reacties ten spijt, de negatieve reacties logen er niet om. Opmerkingen over de regels van de gemeente, de woningnood en dat zoiets alleen voor elite beschikbaar is niet van de lucht.

Eerlijkheid gebied te zeggen: deze laatste reacties kloppen wel!

Het is een warboel aan gemeentelijke regels: ook bij LiberTerra, het is tenslotte een tijdelijk project! Er is woningnood: het perceel ging van 1 naar 10 huishoudens, het scheelt, maar toch. En het is ook elitair: er is geen hypotheek te krijgen voor je verplaatsbare zelfbouwhuis op een tijdelijke plek.

Niettemin, het artikel is als inspiratie bedoelt, niet als uitleg hoe het zo gekomen is. Laten we wel zijn, de bewoonster ziet er goed uit, haar huis is mooi gestyled, het is tenslotte haar werk. En haar verhaal is er een zoalse je alleen maar in films ziet.

In een film zie je dan het bloed, zweet en tranen. De frustratie, onzekerheid, financiële risico en tegenslag lees je niet af van die prachtige glimlach op de foto. De inzet van alle bewoners om met elkaar iets moois neer te zetten met alles wat erbij komt kijken zie je niet. Net zoals de missie die onbelicht blijft. Want daar gaat het artikel niet over.

De reacties voelen als kortzichtig, jaloers en onkundig aan. Wat gelijk bestaansrecht geeft aan dit project. Bij LiberTerra in Koedijk laten ze zien hoe het ook kan. Balanceren tussen wensen en regels. Tussen rust en interactie, gericht op een duurzame toekomst voor natuur en mens.

Inspireren over duurzaam (ver)bouwen, wonen en leven is wat er gebeurd in het (zelfgefinancierde) kenniscentrum. Kom langs op een open dag, een inspiratietour of bij een van de workshops die partners van LiberTerra geven.

Wees van harte welkom en vorm een gefundeerde mening zodat we daarna met elkaar in dialoog kunnen gaan. Kijk op de website liberterra.eu voor meer informatie.

Graag tot ziens bij LiberTerra Koedijk!

Michaela Wierdsma

Michaëla Wierdsma

PS: hoe weet ik bovenstaande zo goed, ik ben die uitdaging ook aangegaan. Met bloed, zweet, tranen en een enorme glimlach, net als mijn buurvrouw!

 

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Welkom bij LiberTerra
Community leven

Gastvrijheid en de waarde van tijd

Water was een van de eerste dingen die de bouwkring aanpakte bij de voorbereiding van de bouw van LiberTerra.
Teveel, te kort en grijs water. Het kwam allemaal langs. Samenwerking ten top, gebaseerd op ieders expertise.

Lees verder »
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x