community leven

Leven in een community is bijzonder verrijkend. 
Het is een continue groei proces
Oké… soms een beetje uitdagend, maar vooral stimulerend.

Ontdekkingstocht van mij naar wij!

Wonen in een community vergt meer interesse, begrip en respect voor je medemens. 
Voorheen woonden we 29 jaar in een rijtjeshuis in Castricum. Met onze achterburen hadden we een leuk contact. Plantjes water geven, sneeuw ruimen etc. We groeten onze andere buren, maar wie ze waren?  Het was anders. Oké, maar anders.

We gingen op zoek naar wat anders. Doordat we kleiner en duurzamer wilden wonen begonnen we een initiatief voor een lokale ecowijk. Al doende  kwam het project LiberTerra Geestmerambacht op ons pad. Een community waarbij de waarden aansloten bij onze levensstijl én die al een stuk verder waren in het organisatieproces. Zo besloten we in februari 2020 om daaraan mee te doen, was ons huis binnen 2 maanden verkocht en ontworpen en bouwden we zelf onze duurzame verplaatsbare woning. Vier maanden na de start verhuisden we begin november 2020. 

Ik ben

Ik ben Michaëla Wierdsma, ontdekt in 1967. Met Eric woon ik in een (zelfgebouwde) duurzame verplaatsbare woning (61m2) in de community LiberTerra Geestmerambacht te Koedijk, net boven Alkmaar. Na 34 jaar zijn we nog steeds niet op elkaar uitgekeken, echt….het wordt alleen maar leuker! Onze kinderen (millennials geboren in 1993 en 1998) zijn geadopteerd en wonen niet meer thuis. 

Ik houd van wandelen, fietsen, lezen, schrijven, knutselen en plantaardig eten. Al lukt dat laatste niet altijd, die overheerlijke geitenkaas of chocola… Alles op z’n tijd.

Midi Verplaatsbare Woning december 2021

Wat mijn werk is

Ik ben Leven in een Community begonnen omdat ik er veel vragen over kreeg. Het is een lifestyle die tot de verbeelding spreekt. Hoe werkt dat nou?

En hoe leuk is het om met dat wat na zo na aan je hart ligt ander mee te inspireren. Leven en wonen in een community is de rode draad op deze website. Daarnaast is duurzaamheid een essentieel onderdeel van ons leven en het leven in deze community. Ongetwijfeld zal ik ook daar over delen.

Michaela Wierdsma - Smelt die ijsberg!

Ik verdien mijn geld met coaching van ondernemers om van chaos naar overzicht en doelgerichte planning te gaan. Vanaf 2003 werk ik als ondernemer. Focus houden, planning maken, stappenplannen uitvoeren en daar de ijsbergen in ontdekken en laten smelten zijn kernonderwerpen voor mij. Overigens de enige ijsberg die mag smelten is je persoonlijk ijsberg! Op mijn persoonlijke website vind je veel blogs en podcasten over deze onderwerpen. Superleuke werkzaamheden en ik ontmoet geweldige inspirerende mensen.

Daarnaast ben ik als spreker te boeken. Ik spreek over leven in een communityduurzaamheid en over het ondernemerschap van een zzp-er. Wel met mijn typische humor, stel toch dat het een saaie opsomming wordt van feiten. Brrrr…!

Eind 2014 kwam mijn boek ‘Smelt die ijsberg! Los jouw onbewuste blokkades op met de Start & Go methode’ uit. Een vlot geschreven boek om zelf je blokkades aan te pakken. Mijn meesterwerk vind je via deze link. Wil je een persoonlijke boodschap ontvangen? Geef dat dan gelijk na je bestelling door.