Boekrecensie
Het Zero Waste Project – Jessie en Nicky Kroon

boek het Zero Waste Project

Een leuker leven met minder plastic

 

Afval, is een leven zonder afval mogelijk? De zussen Jessie en Nicky Kroon dachten dat ze goed bezig waren met milieu en zo, totdat ze zich gingen verdiepen in afval. Er is meer dan afval scheiden. Zo ontstond hun Zero Waste Project dat meer bleek in te houden dan alleen afval uit hun leven bannen.

Ze beschrijven wat ze tegen kwamen, de een wonende in Parijs, de ander in Amsterdam. Hoe het enthousiasme hun voor onverwachte dilemma’s bracht en wat het naast weinig afval nog meer opleverde.

Een vlot geschreven boek door millennials met voorbeelden, achtergrondinformatie en verwijzingen naar boeken, films en sites.

Een kleine kanttekening mijnerzijds: de zussen hebben al het plastic uit huis gebannen en vervangen door glas of bamboe of een hippe mason jar en een stalen rietje die je dan kunt kopen. Het gebruik van een jampot en géén rietje is mijns inziens nog doeltreffender.

Voor mij was de grootste eye-opener dat zij dingen ontdekten die ik, geboren in 1967, van huis uit meegekregen heb omdat er niets anders was. Je nam gewoon een boodschappentas mee naar de winkel! Het grootste pluspunt is dat in dit boek niet alleen afval wordt meegenomen maar ook een levenshouding.

Het boek is dan ook stimulerend om te ontdekken welke (oude) gewoonte je weer nieuw leven in kunt blazen en waar je op weg naar weinig afval verbeteringen kunt aanbrengen. 

0 0 stemmen
Artikel waardering

Delen mag uiteraard! Graag zelfs.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vrijheid
Community leven

Dit is het

Ineens is dar het besef. Dit is het. Dit is mijn leven, dit is mijn basis nu. Wat leven in een community al brengt.

Lees verder »
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x