Boekrecensie
De Verborgen Impact – Babette Porcelijn

boek De Verborgen Impact - Babette Porcelijn

Alles voor een eco-positief leven

 

Slechts weinig boeken hebben zoveel indruk gemaakt als dit boek. De Verborgen Impact geeft onderbouwd met tekst en vooral met beeld inzicht in wat nu werkelijk impact heeft op de aarde.

Het boek is logisch opgebouwd in 3 delen: wat is onze verbogen impact, wat zijn de gevolgen en hoe kunnen we het oplossen.

De impact top 10 is verrassend. Evenals de casussen die ze per impact geeft. Het bijzondere aan dit boek is dat ze de impact heeft laten doorrekenen door een gerenommeerd instituut dat niet afhankelijk is van subsidies. Het boek is via crowdfunding tot stand gekomen, wat maakt dat ook de schrijfster onafhankelijk kon schrijven.

Elk hoofdstuk sluit af met praktische tips om je eigen ecologische voetafdruk te verkleinen onderweg naar een eco-positieve samenleven met onder andere circulaire voedselsystemen, circulaire economie, versnelde aanleg  van infrastructuur voor duurzame energieopwekking, geen verspilling en nog een paar belangrijke voorwaarden.

Focus op een onderdeel is nodig, volgens de schrijfster, verlies echter nooit het totaalplaatje, waar de verborgen impact onderdeel van is, uit het oog.

Het is niet alleen een verpletterend realistisch boek, het geeft aan het eind handvatten om je eigen impact te verkleinen.

Ik zou dit boek graag vol ezelsoren in elk huishouden, bedrijf en overheidsinstantie zien. Het is een zeer goed naslagwerk om als leidraad te gebruiken bij alle beslissingen die je als individu en samenleving neemt.

0 0 stemmen
Artikel waardering

Delen mag uiteraard! Graag zelfs.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vrijheid
Community leven

Dit is het

Ineens is dar het besef. Dit is het. Dit is mijn leven, dit is mijn basis nu. Wat leven in een community al brengt.

Lees verder »
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x